Main

søndag 15. mai 2011

Merkelig Ekornmat
Jeg tok dette bildet i April av et ekorn. Kan noen fortelle meg hva ekornet har i munnen? Jeg har aldri sett noe sånt før.

5 kommentarer:

 1. Kan det være en avføringspose? JEg vet ikke når ekron har avkom, men det var det første som falt meg inn..

  SvarSlett
 2. Det første som slo meg var gulpebolle, men det ser ut til at hele bulten er spunnet inn i ett ullent materiale. Trådene ser også litt løst ut til at det kan være en konkong. Det er jo litt størrelse på den, så om det er en konkong så er det ikke mange arter i Norge det kan være. Men om det er det og jeg skal tippe så vil jeg nok satset på Stor Bjørnespinner, Arctia caja. Den er relativt vanlig her i området. Den ytre delen av konkongen spinner den litt løst for å forankre den til omgivelsene og det kan i tilfelle forklare de litt løse trådene ytterst.
  Men, om det skulle være noe annet, så ser det ut som en liten bylt med saueull...

  SvarSlett
 3. Hei, bildet er tatt i et hytteområde på Hovden i Setesdalen (900 m.o.h.).Ekorn får avkom sen-vinters-dvs april i dette området.Har derfor mest tro på at det ekornet har i munnen har noe med fødsel å gjøre , dvs "after-birth" eller morkake. Sauer finnes ikke i dette området.Kokonger har jeg ikke greie på.

  SvarSlett
 4. Hei,
  Dette er nok ikke mat. Ekornet bygger reir i hulrom akkurat som fugler og bruker ull og fjær som den finner i skogen for å isolere reiret med. Dette er vanlig aktivitet for ekorn (har selv fotografert det) tidlig på våren. Det kan være ull fra andre dyr som den samler sammen i skogen, eller fra egen kropp.
  Mvh, Roy

  SvarSlett
 5. Hei, takk for siste kommentar. Da skulle dette være oppklart.

  SvarSlett