Main

søndag 12. juni 2011

Tur til Åbødalen, Sauda 17 - 19 juni


Nå nærmer det seg turen til nydelige Åbødalen ved Sauda som finner sted neste helg, 17-19 juni. Kart

Var oppe en tur sist helg og da var det fremdeles godt med snø på toppene og hvitveisen var i full blomst. Når vi reiser opp neste helg vil det fremdeles være snø på toppene og det kan være mange spennende overraskelser i plantelivet som åpenbarer seg. Det er flere fosser i dalen og det er to tillitsfulle fjordinger som går fritt på utmarksbeite. Om det ikke er for mye vann i Moringdalsfossen (kort vei fra parkering/leirsted) er det mange store jettegryter å utforske. Det skal ikke mangle på fotomotiver, og så kan det jo bli noen spennende nattbilder når solen har lagt seg.

For de som kommer sørfra, så tar det drøyt 2 timer fra Arsvågen (uten fotopauser). Bilturen i seg selv er flott med mange mulige fotomotiver når vi kjører langs Vindafjorden og Saudafjorden. Dette er nok den ekleste ruten.
Det er også mulig å kjøre Ryfylkeveien og ta ferja over fra Sand. Selv om veien er noe mer kronglete med 3 ferjer (Stavanger/Tau eller Lauvik/Oanes + Hjelmeland/Nesvik + Sand/Ropeid) kan det gå greit med ferjene innover. Det kan fort bli litt venting for å komme over fra Mortavika når helgerushet setter inn.

Vi rigger oss til innerst i Åbødalen ved Buer ettermiddagen fredag den 17 juni. Det greieste er å ligge i lavvo, og om er det flere som har tilgang på lavvo så er det flott. I tillegg så har vi med oss grill så det kan jo være greit å ta med seg noe god grillmat til turen. Det er osgå mulig å komme etter på lørdagen, men de ivrigste er allerede på plass fredag kveld... :)

Det er kort avstand mellom parkering og der vi slår opp teltene så turen trenger ikke være mer anstrengende enn det en selv har lyst til. :)

Når det gjelder turen så kan det være greit å samarbeide litt med kjøring/ferje og telt/lavvo. Ta gjerne kontakt med undertegnede på 952 67 007 eller på email: arnfinn.nilsen [A] gmail.com

Det blir en kjempeflott tur i et særdeles nydelig landskap. Bli med du også... :)


PS! Flott fotovær er bestillt til helgen!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar