Main

lørdag 22. oktober 2011

Fredagens møte og bokomtaler...

Det var denne gangen riktig mange som fant veien til vårt oktobermøte. Hele 46 fikk plass i Stavanger Foto's studio. Her var både amatører og erfarne fotografer samlet for å lære mer, og la seg inspirere av en meget dyktig fuglefotograf og foredragsholder. Christian Tiller har lang erfaring med fugl og fotografering og har et vell av gode tips å komme med. Foredraget var, i liket med tidligere foredrag han har holdt i foreningen, både engasjerende, inspirerende og lærerikt. Det var lagt opp slik at det var enkelt å forstå for nybegynneren samtidig som det inspirerte også de mer erfarne naturfotografene. Det var også mange gode spørsmål fra tilhørerne som ble besvart.


Boken Christian Tiller har gitt ut sammen med Terje Kolaas om fuglefotografering, Flyktige Motiver er en grundig og veldig oversiktelig gjennomgang av alle sider av fuglefotograferingen, fra de enkleste fotoprinsipper og teknikker til fuglekunnskap og hvordan en best kan nærme seg fuglene på. Her er det kapitler som enkelt gir såvel nybegynneren som den mer erfarne det de trenger for å ta bedre fuglebilder, god etterbehandling og hvordan bildene siden kan brukes/presenteres. Fra omslag til siste perm er den spekket med nydelige, inspirerende og stemningsfulle fuglebilder. Den har en oversiktelig, stilren og meget ryddig og oversiktelig layout, og temaene er veldig godt strukturert, lettleste og oversiktelige. Boken er et prakteksemplar av en lærebok som varmt kan anbefales til alle som har en interesse for natur, fugl og fotografering!

Vil også bare legge til at boken Bevingede Ord som Alfred Haram nettopp ga ut er verdt å sjekke opp. En glimrende gavebok som de fleste vil sette stor pris på. Her er flotte visdomsord presentert til nydelige stemningsbilder av fugl. Anbefales!





Etterpå demonstrerte Åge Djuve hva "focus stacking" er, og hvordan det gjøres i Photoshop. Dette er en teknikk som gir større dybdeskarphet ved å sette sammen flere eksponeringer til ett bilde, der hvert av bildene har skarpheten på forskjellige deler (avstander fra kamera) av bildet. Her er et par sider som beskriver teknikken;
http://digitalfoto.hib.no/index.php?op=ViewArticle&articleId=440&blogId=4
http://torelarsen-foto.net/node/144

Nå er det bare å ta med kameraet ditt ut i naturen der det hører hjemme, for nå er det ingen unnskyldning for å sitte inne... :)

Til neste møte under fotomessen til Stavanger Foto i november får vi besøk av Wild Wonders Of Europe fotografen Sven Zacek. http://www.zacekfoto.ee/?lang=eng

lørdag 15. oktober 2011

Nyhet!! Ny gavebok - Bevingede ord. Et fugleperspektiv på livet



Denne boka gir deg en unik reise igjennom stemningsbilder krydret med visdom, naturopplevelser og humor. Noen bevingede ord kan du bruke som en del av ditt liv og andre kan du bruke som livsmotto.


Hvis du ikke vet hva du skal gi i gave til dine venner eller familie kan denne boka være den rette gaven.

Boka koster 199 og kan bestilles hos naturogfritid, stavangerfoto eller stemningsbilder.no. Sjekk link og se et utdrag av boka.

Bla i boka ved å trykke på link:


fredag 7. oktober 2011

Møte fredag 21. oktober (Ny dato og dag)

Velkommen til nytt møte i BioFoto Rogaland. Denne gangen blir det mye for alle fugleinteresserte;
I forbindelse med lanseringen av boken som nettopp har kommet ut, kommer Christian Tiller for å fortelle om alle sider ved fuglefotografering. Møtet er som vanlig i lokalene til Stavanger Foto og vi starter kl. 18.30 fredag 21. oktober.

Av praktiske grunner ble møtet flyttet en uke frem (fra den opprinnelige 2. torsdagen i måneden) da den kolliderte med høstferien, og fra torsdag til fredag for at det skulle passe foredragsholder. Vi håper likevel at dette ble en bra endring for det er mye annet spennende som skjer fremover. Følg med, følg med....

Mer informasjon om boken til Christian Tiller og Terje Kolaas finner dere på Flyktige Motiver bloggen. Det vil også bli mulighet til å få kjøpt boken på møtet.