Main

onsdag 29. juni 2011

Island

Har hatt gleden av å være med Biofoto MidtNorge til Island fra 18-26 juni.
En fantastisk gjeng og mange nye opplevelser.
Vi hadde en fugleekspert fra Island Johann Oli Hilmarsson med som sjåfør og guide.
Turen på 250 mil ble tilbakelagt fra Reykjavik, vestover og opp nord til Myrvatn. En av de store opplevelsene var Europas største og vestligste fuglefjell Latrabjerg, 14 km.langt. Her kunne vi komme nær Lundefugler, Alker og Havhest.  Flott å være der i kveldslyset.








mandag 27. juni 2011

Litt meir frå Åbødalen

Tåka lettar - vi har knapt nok tid å eta frukost; her gjeld det å prioritera kva som er viktig!


Etter det mistrøstelege regnet på fredag, var alt i naturen metta av vatn

Haustfargar allereie ----

Kvar vi vende oss, var det flotte motiv

- både på nært hald -

- og på lang t hald

Blokkebærblom i hardt ver på meir enn ein måte

Rett før sola gjekk ned på laurdagen

Sat eigentleg berre og kvilte på ei tue og fingra litt med apparatet ---

Full innsats!
Tur med Biofoto - fine greier, det!! Takk for deling av ver i ulike variantar, naturopplevingar i mengder, fotoglede - og grillmat! - frå Birgit
P.S. Fleir bilete på min eigen blogg; birgitfoto.blogspot.com

fredag 24. juni 2011

Meisefamilien

Svartmeis
Blåmeis
Granmeis
Kjøttmeis
Mangler ennå noen meiser i samlingen, men det er noe med meisene som fasinerer meg. Kanskje fordi de er ganske tillitsfulle og tåler (som regel) en hard vinter i Norge, med litt hjelp fra mennesker som legger ut mat. En annen ting er at de farger opp et noe hvit landskap på vinterstid. En meis som jeg har prøvd å få bilder av er skjeggmeisen. Har bare sett den en gang, men fikk ikke tatt bilde, da den var kjapp med å skjule seg i takrøra på Søyland. En utrolig vakker, og sjelden meis. Toppmeisen er også en fugl jeg kunne tenke meg å få noen bilder av. Denne har jeg ikke sett enda. Gleder meg til mer nærmøte med meisene våre fremover.



onsdag 22. juni 2011

Video: Kvanndalen landskapsvernområde



Eg har laga ein liten film om Kvanndalen landskapsvernområde.

Målsettinga har vore å gi ein kort, men presis omtale av område, og moglegheitene for gode opplevingar. Filmen er tenkt (og publisert) som ei innleiing til ein lengre artikkelserie om dette 84 km2 fjellområde på Miljøstatus i Suldal. Eg har nytta ei blanding av stillbilde, film og ein liten sekvens timelapse. For første gong har eg brukt 16:9 formatet, også på stillbilda.

Heilt sidan tida med lysbilde har eg vore fascinert over denne måten å presentera bilde på. Frå den gong med to lysbildefremvisarar til dagens moglegheiter er eit kvantesprang! Men like fullt utfordrande.

Mvh Jarle Lunde, SuldalFoto.no

mandag 20. juni 2011

Åbødalen

Arnfinn hadde ordna med været. Fredag kveld stoppa vi i Sauda og sjekka # ledige rom. Just in case. Regnet bøtta ned og teltlivet ble veid mot en kald pils og trekkspillfestival. Men vi stolte på Arnfinn. Heldigvis. Oljehyre på og opp med telt. Lørdag morgen kom med et fantastisk skue. Lave skyer hang i fjellsida og skreik etter å bli avbilda. Her var det motiver i alle himmelretninger. Til kvelds var det grilling med noko attåt, etterfulgt av nattfotografering. I lavoen ble det tid til en skrøne og to før vi slokna med fulle minnekort og flate batteri. Var det en super tur? Yep.


lørdag morgen, Arnfinn og Kjell





tur opp til fossen, Bjørn Arne balanserer på kanten av stupet.


nattfotografering





noen skrøner i lavoen


dagens fagst, Birgit og Kjell

torsdag 16. juni 2011

Englandstur

Da har jeg vært en aldri så liten tur til England, og sett mange spennende fugler. Men kanskje var høydepunktet å se glenter. Jeg prøvde å huske rådene fra Christian Tiller, men det han glemte å ta med var hva gjør man når det regner trollkjerringer? Men noen bilder ble det, men bare ett som jeg selv syns er godt nok.. (begynner å bli kresen på egen kvalitet..?)
En glente, det finnes svært mange av dem nå like utenfor London og i Wales, fra å ha vært nesten utryddet.
Tar med et par andre noenlunde bra bilder også:
Fasan i prestekrage-eng

Gravand

En svart svane..utrolig vakker

Sivspurv

Dvergdykker

Hegre.
Håper dere liker bildene. Irene

søndag 12. juni 2011

Tur til Åbødalen, Sauda 17 - 19 juni


Nå nærmer det seg turen til nydelige Åbødalen ved Sauda som finner sted neste helg, 17-19 juni. Kart

Var oppe en tur sist helg og da var det fremdeles godt med snø på toppene og hvitveisen var i full blomst. Når vi reiser opp neste helg vil det fremdeles være snø på toppene og det kan være mange spennende overraskelser i plantelivet som åpenbarer seg. Det er flere fosser i dalen og det er to tillitsfulle fjordinger som går fritt på utmarksbeite. Om det ikke er for mye vann i Moringdalsfossen (kort vei fra parkering/leirsted) er det mange store jettegryter å utforske. Det skal ikke mangle på fotomotiver, og så kan det jo bli noen spennende nattbilder når solen har lagt seg.

For de som kommer sørfra, så tar det drøyt 2 timer fra Arsvågen (uten fotopauser). Bilturen i seg selv er flott med mange mulige fotomotiver når vi kjører langs Vindafjorden og Saudafjorden. Dette er nok den ekleste ruten.
Det er også mulig å kjøre Ryfylkeveien og ta ferja over fra Sand. Selv om veien er noe mer kronglete med 3 ferjer (Stavanger/Tau eller Lauvik/Oanes + Hjelmeland/Nesvik + Sand/Ropeid) kan det gå greit med ferjene innover. Det kan fort bli litt venting for å komme over fra Mortavika når helgerushet setter inn.

Vi rigger oss til innerst i Åbødalen ved Buer ettermiddagen fredag den 17 juni. Det greieste er å ligge i lavvo, og om er det flere som har tilgang på lavvo så er det flott. I tillegg så har vi med oss grill så det kan jo være greit å ta med seg noe god grillmat til turen. Det er osgå mulig å komme etter på lørdagen, men de ivrigste er allerede på plass fredag kveld... :)

Det er kort avstand mellom parkering og der vi slår opp teltene så turen trenger ikke være mer anstrengende enn det en selv har lyst til. :)

Når det gjelder turen så kan det være greit å samarbeide litt med kjøring/ferje og telt/lavvo. Ta gjerne kontakt med undertegnede på 952 67 007 eller på email: arnfinn.nilsen [A] gmail.com

Det blir en kjempeflott tur i et særdeles nydelig landskap. Bli med du også... :)


PS! Flott fotovær er bestillt til helgen!!!

torsdag 9. juni 2011

Møte med fugl på Nærland

Jeg har brukt en del tid i vår/sommer på å fotografere fugler på Nærland. Det er et spennende område med både noen sjeldenheter og stasjonære fugler. Her er en liten serie av noen glimt jeg vil dele.
Årets vipekull vokser til
Sandloen kan være ganske tillitsfull.
Myrsnipe på matjakt
Linerla er et vanlig syn. Nærland er intet unntak.
Ørkensteinskvetten en sjelden og flott gjest.

søndag 5. juni 2011

Rogaland er herlig..

Som "Utlending" må jeg bare si at Rogaland er fantastisk. En trenger ikke å gå langt for å finne mye liv og fine motiver. Her er noen utvalgte bilder tatt de siste ukene.

Fasan ved Golfbanen

Herlig fugl...

Rådyr ved Stokkavann

Samme rådyr, annen vinkel (men de har alltid rumpen nærmest kamera...why?)

En markellterne ved Nærland

Små andeunger ved Mosvannet

Toppdykker på Mosvannet

Svanunge på hodet i Mosvannet

Annen svanunge ved Mosvannet

Låvesvale tar en pause ved Mosvannet

Nydelige fugler disse svalene

Og hvem kan motstå disse? Skjønner ikke hvor han fikk ideen til den stygge andungen fra, han derre HC

Og her er Gunde selv..de er flotte fugler!

Ikke så lett å få bilde av disse, hettemåke barn..men klarte det noenlunde